Areca - Air So Pure

Areca

Luchtzuiverende kwaliteiten
    3

Een multifunctionele plant!

De Air So Pure Areca is een sterk luchtzuiverende plant, die gemakkelijk te verzorgen is. De Areca is geschikt als kamerplant in woningen en kantoren. Deze plant is bij ons verkrijgbaar in een breed scala aan grote potmaten en hoogtes.

Oorsprong

Dypsis Lutescens is de Latijnse naam voor Areca. In Nederland wordt hij ook wel goudpalm genoemd. Hij behoort tot de familie Arecaceae (palmachtigen). De Areca komt oorspronkelijk uit Madagascar. Tegenwoordig komt de Areca in vele tropische en subtropische gebieden over heel de wereld voor en is het een zeer populaire kamerplant. De Areca wordt in Zuid-Amerika uit zaad opgekweekt en als jonge plant per zeevracht naar Nederland vervoerd.

Soorten

Er is maar één soort Areca. De plant is verkrijgbaar in verschillende potmaten en hoogtes van 1,10 tot 2,20 meter. De Air So Pure Areca is één van de sneller groeiende soorten en bestaat uit een aantal rietachtige stengels met licht groene geveerde bladeren. Kenmerkend voor de plant is de lange houdbaarheid en de smalle, puntige bladeren.

Standplaats

Air So Pure Areca houdt van een lichte standplaats, maar niet van direct zonlicht. Ook mag de  Areca niet op de tocht staan.

Verzorging

De ideale temperatuur voor een Air So Pure Areca ligt tussen 18 en 24 °C. Sterke temperatuurwisselingen worden niet gewaardeerd door de Areca. Bij voorkeur tweemaal per week water geven, ’s winters is eenmaal per week voldoende. De potkluit dient steeds vochtig te zijn. Voor een gezonde plant is het aan te bevelen om eenmaal per maand wat plantenvoeding aan het gietwater toe te voegen.

De jonge bladeren van de Air So Pure Areca komen verticaal op vanuit het groeipunt in de vorm van een speer. De Areca ontwikkelt een enkele stam met één groeipunt. Aan het uiteinde van de stam bevindt zich het groeipunt, die wordt beschermd door de gevormde bladeren. Bruine oude bladeren kunnen afgeknipt worden.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten