Asplenium Crispy Wave - Air So Pure

Asplenium Crispy Wave 

Luchtzuiverende kwaliteiten
    3

Een stoere kamerplant!

Oorsprong

Asplenium is een geslacht uit de streepvarenfamilie (Aspleniaceae). Het geslacht telt ongeveerd 700 soorten varens. De botanische naam Asplenium is afgeleid van het Grieks: "Asplenon" (=miltkruid). De varen is tot in de Middeleeuwen gebruikt als heildrank tegen miltziekten. De Asplenium Crispy Wave is nieuw op de markt en kenmerkt zich door het grappige blad.

Standplaats

De Air So Pure Asplenium Crispy Wave houdt van een matig zonnige standplaats, dat houdt in: niet in de felle zon, maar op een standplaats wat verder van het raam af. Daar heeft hij het prima naar zijn zin.

Verzorging

De jonge bladeren van een Asplenium Crispy Wave rollen vanuit het midden uit en groeien door tot een sierlijk blad. Sterke temperatuurwisselingen worden niet gewaardeerd door deze varensoort. De ideale temperatuur voor een Asplenium Crispy Wave ligt tussen de 18 en 24°C .
Als het te koud is kunnen er bruine bladeinden ontstaan. Voor een gezonde Air So Pure plant is het aan te bevelen om eenmaal per maand wat plantenvoeding aan het gietwater toe te voegen.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten