Calathea - Air So Pure

Calathea

Luchtzuiverende kwaliteiten
    3

Decoratief en luchtzuiverend

De Calathea is een bijzondere kamerplant  met een hoge decoratieve waarde vanwege zijn kleurige en bonte  bladeren.

Ook de Calathea is een zeer luchtzuiverende kamerplant. Het is een echte blikvanger in ieder interieur en draagt bij aan een beter en gezonder binnenklimaat.

Een bijzonder feitje: de Calathea sluit  ’s-nachts de bladeren en opent die in de morgen!  Daarom wordt de Calathea ook wel ‘living plant’ genoemd. Dit is mogelijk door een klein ‘gewricht’ dat tussen het blad en de steel zit. Licht beweegt de gewrichtjes en dus de bladeren van de Calathea. Dit geeft soms een ruisend geluid.

Oorsprong

De Calathea (Marantha) is een tropische kamerplant. De Calathea komt van oorsprong uit Zuid-Amerika en is goed houdbare plant.

Soorten

Ons assortiment bestaat uit vele verschillende soorten die wij jaarrond kweken en leverbaar hebben in verschillende potmaten met een totale planthoogte variërend van 65 tot 90 cm.  Onze specialiteiten zijn de rondbladige variëteiten.

Dottie
Lancifolia
Medaillon
Mirosha
Orbufolia
Ornata
Rosea
Rufibarba
Sanquinea

Standplaats

De Calathea wordt ook wel schaduwplant genoemd, omdat deze plant van nature in het dichtbegroeide tropische regenwoud van Zuid-Amerika groeit. De plant mag dan ook niet in het directe zonlicht staan, het liefst een halfschaduw plekje en een temperatuur tussen de 16 en 27 graden.
Calathea is een prachtige sierplant.  Grote Calathea’s staan graag in een hal, een kantoor of een werkkamer thuis. Het is echter erg belangrijk dat  Calathea op een tochtvrije, lichte plek in de (half)schaduw gezet wordt. Zorg dat de plant uit de zon staat.

Verzorging

De Calathea is een tropische plant die van oorsprong in onder andere Brazilië groeit. Een hoge luchtvochtigheid wordt dus gewaardeerd. Je kunt daarom af en toe sproeien. Laat de potgrond niet volledig uitdrogen, maar let op: restwater onderin de pot betekent natte wortels en daarvan houdt de Calathea ook weer niet. Regelmatig, maar matig water geven dus! Met eens  in de 14 dagen bijmesten,  zult u lang plezier van deze mooie kamerplant hebben.
De plant krijgt dan steeds weer nieuw blad. Heeft de plant het niet naar haar zin, dan krullen en verdrogen de bladeren en groeit  ze niet meer.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten