Chlorophytum Atlantic - Air So Pure

Chlorophytum Atlantic

Luchtzuiverende kwaliteiten
    3

Een opvallende plant!

De Chlorophytum Atlantic valt op door haar lange smalle bonte bladeren. Als de plant wat ouder is, kunnen ze aan het uiteinde van de de stengels stekjes maken. De kleine, meestal witte bloemen vormen een lange, al dan niet vertakte pluim. Bij sommige soorten zitten er aan de pluim ook kleine planten, die zodra ze de grond raken, wortels vormen. Deze stekjes zijn weer te poten waardoor je een groepje plantjes bij elkaar kunt kweken.

Oorsprong

De naam Chlorophytum is afgeleid uit het Grieks: ‘chloros’, dat groen, en ‘phyton’, dat plant betekent. De ruim 200 soorten zijn vaste planten en ze komen van nature voor in de tropische en subtropische gebieden van Afrika en Azië.

Standplaats

De Air So Pure Chlorophytum is een makkelijke plant die op veel plaatsen in huis of op kantoor kan staan. Het beste is wel om direct zonlicht te vermijden.

Verzorging

Een Chlorophytum vormt dikke, vlezige wortelstokken. Dit geeft aan dat de plant van water houdt, laat haar dan ook nooit uitdrogen. Het is aan te bevelen om eenmaal per maand wat plantenvoeding aan het gietwater toe te voegen, om zo een gezonde Air So Pure plant te behouden. Het beste is twee keer per week water geven, 's-winters is eenmaal per week voldoende. De ideale temperatuur voor een Chlorophytum Atlantic ligt tussen de 18 en 24°C. Sterke temperatuur-
wisselingen kunnen beter voorkomen worden.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten