Chlorophytum comosum Variegatum - Air So Pure

Chlorophytum comosum Variegatum

Luchtzuiverende kwaliteiten
    3

Een robuuste plant!

De Chlorophytum comosum Variegatum ook wel Graslelie genoemd, valt op door haar lange groen witte bladeren. Met de naam Chlorophytum comosum wordt eigenlijk de wilde vorm bedoeld; groene bladeren zonder tekening. Wij kennen de Graslelie eigenlijk meer van de typische witte streep of strepen die over het blad lopen. De graslelie heeft smalle lange bladeren van 15 tot 46 centimeter lang. De plant zelf kan tot 60 centimeter hoog en evenveel centimeters in doorsnee worden. Aan het uiteinde van de lange loten verschijnen kleine witte bloemen. Hieruit ontwikkelen zich opnieuw jonge plantjes. De plant kan eenvoudig vermeerderd worden door deze jonge plantjes op te potten.

Oorsprong

De naam Chlorophytum is afgeleid uit het Grieks: ‘chloros’, dat groen, en ‘phyton’, dat plant betekent. De ruim 200 soorten zijn vaste planten en ze komen van nature voor in de tropische en subtropische gebieden van Afrika en Azië. 

Standplaats

De Air So Pure Chlorophytum is een plant die op veel plaatsen in huis of op kantoor kan staan. Het beste is wel om direct zonlicht te vermijden, maar verder heeft deze plant het bijna overal naar zijn zin.

Verzorging

De Chlorophytum is een makkelijke plant om te verzorgen. De plant houdt van water, laat haar dan ook nooit uitdrogen. Het is aan te bevelen om eenmaal per maand wat plantenvoeding aan het gietwater toe te voegen, om zo een gezonde Air So Pure plant te behouden. Het beste is twee keer per week water geven, 's-winters is eenmaal per week voldoende. De ideale temperatuur voor een Chlorophytum Reverse Variegatum ligt tussen de 18 en 24°C. Sterke temperatuurwisselingen kunnen beter voorkomen worden.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten