Emina Dragon Tail - Air So Pure

Emina Dragon Tail

Luchtzuiverende kwaliteiten
    3

Geeft sfeer aan uw interieur!

De Nephrolepis Emina is een makkelijk te verzorgen plant met een sterk luchtzuiverende werking. Geschikt als kamerplant maar ook op kantoor of in woningen. Deze sterke varen valt op door zijn fabelachtige bladstructuur. De bladeren van deze compacte cultivar zijn namelijk rechtopgaand en sterk gekruld. Zijn bijnaam luidt dan ook "Dragon Tail". De nieuwsgierigheid wordt geprikkeld door de overvloedige hoeveelheid sporen die deze plant maakt. Uitermate geschikt als blikvanger in de huiskamer!

Oorsprong

De plant komt van nature voor in tropische streken van Noord-, Midden en Zuid-Amerika (voornamelijk in Mexico, de Caraïben en Florida), in Afrika, Zuidoost-Azië en de eilanden van de Stille Oceaan.

Standplaats

Air So Pure Nephrolepis Emina houdt van een matig zonnige standplaats, dat houdt in: niet in de felle zon, maar op een standplaats wat verder van het raam af. Daar heeft hij het prima naar zijn zin.

Verzorging

De ideale temperatuur voor een Nephrolepis Emina ligt tussen de 18 en 24°C. Sterke temperatuurwisselingen worden niet gewaardeerd door deze varensoort. Bij voorkeur twee keer per week een beetje water geven, 's-winters is eenmaal per week voldoende. De Nephrolepis Emina houdt er niet van als hij te nat gehouden wordt. Let erop dat er geen water onderin de pot staat. Voor een gezonde Air So Pure plant is het aan te bevelen om eenmaal per maand wat plantenvoeding aan het gietwater toe te voegen.

De jonge bladeren van een Nephrolepis Emina rollen vanuit het midden uit en groeit door tot een sierlijk blad welke op een drakenstaart lijkt. Een bijzondere vorm omdat je deze niet veel ziet bij andere plantensoorten. Onderin kan wel eens een bruin blad ontstaan, deze kan weggeknipt worden. 

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten