Luchtzuiverende kwaliteiten - Air So Pure

Luchtzuiverende kwaliteiten

Wist je dat Air So Pure planten de lucht gezonder maken door CO2 effectief om te zetten in zuurstof?

Het groene medicijn

De kwaliteit van de lucht waarin wij leven is van groot belang voor onze gezondheid, onze fitheid en ons welbevinden. Het gaat hier niet alleen over de buitenlucht, maar zeker ook over de lucht in ruimten waar we een groot deel van ons leven doorbrengen: de huiskamer, het kantoor, de schoolklas.
De luchtkwaliteit in deze ruimten wordt bedorven door chemische stoffen die niet alleen worden afgegeven uit meubels, kleding, vloerbedekking, muurbedekking, verf, printers etc. etc, maar ook door mensen zelf. Uitgebreid wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat planten in staat zijn om deze stoffen uit de lucht op te nemen en daardoor de lucht te reinigen.

Elke plant produceert in een bepaalde mate zuurstof, maar niet veel planten hebben deze luchtzuiverende eigenschappen. Onze planten zorgen ervoor dat:
* schadelijke gassen geneutraliseerd worden door deze op te nemen en af te breken
* de luchtvochtigheid verbeterd wordt door hun regulerende verdampproces
* de lucht gezonder gemaakt wordt door effectief CO2 om te zetten in zuurstof

+
=

Onderzoek en luchtzuivering

Goede ventilatie en zuivering van de lucht door planten zorgen voor een gezondere leefomgeving. Uit onderzoek van de NASA blijkt dat een aantal specifieke planten effectiever CO2 konden omzetten in zuurstof dan andere planten. Bovendien verlaagden ze het gehalte van schadelijke stoffen in de lucht sterk. Nadat deze planten enkele dagen in de testruimte stonden verdwenen de klachten van de proefpersonen vanzelf! Sinds deze testen doen organisaties als Fytagoras en PPO (Praktijkonderzoek Plant & Omgeving) nu nog steeds onderzoek naar deze groep planten, die voor een gezonde en duurzame omgeving zorgen.

Wilt u ook in zo’n gezonde omgeving wonen en werken? Zet dan ook het licht op groen: kies voor Air So Pure planten!

Hoeveel planten heb je nodig in een ruimte?

Voor het aantal benodigde planten kunnen schattingen worden gemaakt. Hoe meer, hoe beter. Hoe sterker luchtzuiverend de soort, hoe beter.
Een vuistregel kan zijn: 350 gram bladmassa per persoon van een redelijk tot goed luchtzuiverende plantensoort.

Oppervlakte ruimte

Aantal planten

30m2

2-3
(pot 17 cm)

Bekijk het assortiment
Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten