Monstera Deliciosa - Air So Pure

Monstera Deliciosa

Luchtzuiverende kwaliteiten
    3

Een bron van inspiratie

Oorsprong

De Monstera komt oorspronkelijk uit de tropische regenwouden van Midden- en Zuid-Amerika. In deze tropische regenwouden is het een half klimmende plant die wel enkele meters hoog kan worden met blad dat een doorsnede van 1 meter kan bereiken. De vlezige luchtwortels zetten zich vast aan boomstammen, rotsen of gewoon in de grond.

Verzorging

De Monstera Deliciosa is een sterke plant die niet veel verzorging nodig heeft. De plant houdt van regelmatig water geven en eens per 2 weken plantenmest toedienen is voldoende voor jarenlang plezier. De plant kan zowel op een donkere als een lichte plaats staan. Hoe meer licht hoe sneller de plant groeit. De Monstera is geen liefhebber van direct zonlicht. U kunt de bladeren af en toe nat afnemen of afspuiten met lauw water. De lange luchtwortels kunt u afknippen of terugleiden in de potgrond waarna ze als grondwortel verder zullen groeien.

Bloei

Soms ontwikkelt de plant een zuiver witte bloem die naar ananas ruikt en waaraan paarse besjes ontstaan.

Naar buiten

Naast het gebruik van de Monstera als potplant binnen kan deze plant ook in de periode mei tot september als kuipplant buiten in de tuin, serre of tuinkamer geplaatst worden. Wel dient de Monstera geplaatst te worden op een windvrije en schaduwrijke plek.
Na de zomerperiode kunt u de Monstera dan weer als kamerplant binnen plaatsen.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten