Nephrolepis - Air So Pure

Nephrolepis

Luchtzuiverende kwaliteiten
    3

Meer plezier in uw interieur

De Air So Pure Nephrolepis is een sterk luchtzuiverende plant die weinig zorg nodig heeft. De weelderige plant straalt gezondheid en rust uit en is een sieraad voor elk interieur. Deze plant is bij ons verkrijgbaar van klein tot zeer groot.

Oorsprong

De Nephrolepis wordt ook wel krulvaren genoemd. Hij is van oorsprong afkomstig uit Nieuw-Zeeland en tropisch Azië. De naam is afgeleid van Griekse woorden: nephros betekent nier en lepis betekent schub. Deze termen verwijzen naar de niervormige dekblaadjes op de sporen. De Nephrolepis behoort tot de alleroudste groep planten op aarde en is daarom vaak aangetroffen als fossiel. 

Soorten

De Air So Pure Nephrolepis is verkrijgbaar van klein tot zeer groot, zodat voor ieder interieur een passende plant beschikbaar is. Ze hebben met elkaar gemeen dat ze weelderig groeien, jaren meegaan en gemakkelijk te verzorgen zijn. 
Elk soort heeft zijn unieke eigenschappen zoals bladkleur, volume en plantdiameter. Deze eigenschappen combineren wij met de meest geschikte potmaat.

Standplaats

De Air So Pure Nephrolepis is een dankbare plant. De varen staat graag op een lichte plaats maar niet in de volle zon. Een lichte en vochtige omgeving is ideaal.

Verzorging

Een temperatuur van 18°C tot 25°C is ideaal voor de Air So Pure Nephrolepis.
In de winterperiode is 1 keer per week water geven voldoende, maar in de zomer is 2 keer per week aan te raden. Voor een gezonde Air So Pure Nephrolepis is het aan te bevelen om eenmaal per maand wat plantenvoeding aan het gietwater toe te voegen. Geef water via de zijkant in de potgrond want in het midden geeft een kaal hart.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten