PERSBERICHT: Phlebodium Davana verrijkt Air So Pure assortiment - Air So Pure

Phlebodium Davana® verrijkt Air So Pure assortiment

Vanaf eind december 2020 zal de Phlebodium eureum Davana® leverbaar 
zijn in Air So Pure jasje. 

De karakteristieke varen was tot nu toe beperkt verkrijgbaar via de kweker en tevens eigenaar van de plant, Kwekerij Raadschelders. De Davana is door de kweker zelf ontdekt tussen de bekende Phlebodium Blue Star en na vier jaar experimenteren en telen kon de Phlebodium aureum 'Davana'® in 2019 aan de varenfamilie worden toegevoegd

Davana is een echte prijswinnaar!

Al vanaf de eerste presentatie van de plant is er grote vraag naar deze Novelty. De unieke varen werd op 16 januari van dit jaar beloond met een prijs bij de Glazen Tulp 2020 in de catagorie Groene Kamerplanten.

De jury zei toen over de plant:

"Fantastische bladvorm, de kleur van het blad is echt vernieuwend. De evrschillende potmaten zijn een enorme toevoeging."

(juryrapport)

De Davana® is een mooie verschijning door de grijsblauwe kleur en sierlijk gekarteld blad. Daarnaast is de plant qua houdbaarheid sterk en gemakkelijk in verzorging.  Air So Pure is er dan ook trots op deze plant met zijn unieke krullerige blad toe te kunnen voegen aan het luchtzuiverende assortiment van de organisatie.

De vereniging van telers heeft als doelstelling om mensen bewust te maken van de luchtkwaliteit binnen gebouwen en pleit dat luchtzuiverende planten hier een grote bijdrage aan kunnen leveren.

Alle planten binnen het Air So Pure assortiment zijn uitvoerig getest op hun luchtzuiverende kwaliteiten door onafhankelijk onderzoeksorganisatie Fytagoras en blijken hier uitmuntende resultaten in te leveren.

 

“Ieder huis, kantoor en vooral ook scholen zouden daarom voldoende voorzien moeten zijn van Air So Pure planten! De varen Phlebodium Davana® is een prachtige toevoeging op ons gezonde assortiment!” aldus Air So Pure Brandmanager Daan Bartels.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten