Spathiphyllum - Air So Pure

Spathiphyllum

Luchtzuiverende kwaliteiten
    3

Voor iedereen en voor elke ruimte.

Air So Pure

De Air So Pure Spathiphyllum is een sterk luchtzuiverende plant die rijk bloeit en gemakkelijk te verzorgen is. Deze plant is bij ons verkrijgbaar in een breed scala van potmaten, bladvormen en bloemgrootte.

Oorsprong

De Spathiphyllum heet ook wel de lepel- of vaantjesplant. Hij is van oorsprong afkomstig uit Colombia en Venezuela en behoort tot het soort Aracaea. In 1870 is de Spathiphyllum in Europa geïntroduceerd. De rechtopstaande witte bloemen zijn kenmerkend voor deze plant.

Bloemen

De bloemen van de Air So Pure Spathiphyllum zijn altijd wit, maar verschillen in grootte en aantal per soort. Hoe groter de plant hoe groter de bloemen, maar ook dit is afhankelijk van het ras. Sommige Air So Pure Spathiphyllums hebben licht geurende bloemen.

Soorten

De Air So Pure Spathiphyllum is verkrijgbaar in veel verschillende soorten en maten. Deze hebben met elkaar gemeen dat ze rijk bloeien, vol van gewas zijn en een lange houdbaarheid hebben.

Elk ras heeft zijn unieke eigenschappen zoals de grootte van de bloem of de grootte of vorm van het blad en deze zijn gecombineerd met de meest geschikte potmaat.

Standplaats en verzorging

De Air So Pure Spathiphyllum houdt van een matig lichte of schaduwrijke standplaats, en zeker niet van direct zonlicht. De ideale temperatuur ligt tussen 15 en 23 C°.

De potkluit moet steeds vochtig zijn. Ongeveer éénmaal per week flink water geven is meestal voldoende. De plant mag met zijn voeten in een laagje water staan. Voor een gezonde Air So Pure Spathiphyllum is het aan te bevelen om eenmaal per maand wat plantenvoeding aan het gietwater toe te voegen.

Bloei

De Air So Pure Spathiphyllum bloeit circa vier tot tien weken en heeft dan weer een paar weken rust nodig om nieuwe bloemknoppen te ontwikkelen. Het is verstandig om na de bloei de oude (groene) bloemsteel helemaal weg te snijden. De Air So Pure Spathiphyllum ontwikkelt steeds nieuwe scheuten, waar na circa twaalf weken weer bloemen uit komen. Om bloei te bevorderen kan het goed zijn de plant tijdelijk iets droger te houden en op een iets koudere plek te zetten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten