Hedera - Air So Pure

Hedera

Luchtzuiverende kwaliteiten
    3

Een veelzijdige plant

De Air So Pure Hedera is een sterk luchtzuiverende plant, geschikt voor vele toepassingen en is makkelijk te verzorgen. De plant is geschikt als hangplant en klimop en is gemakkelijk in vorm te snoeien. Deze plant is bij ons verkrijgbaar in diverse potmaten met verschillende ranklengtes en bladkleuren.

Oorsprong

De Hedera wordt ook klimop genoemd en is familie van de Araliaceae. De herkomst ligt in Azië, Europa en Noord Afrika. Hedera groeit in de natuur op bomen en rotsen en is in staat om 25-30 meter hoog te klimmen.

Soorten

De Air So Pure Hedera is verkrijgbaar als compacte plant tot een plant met lange en volle ranken, zodat voor ieder interieur en buitenplaats een passende plant beschikbaar is. Elk soort heeft zijn unieke eigenschappen zoals bladkleur, bladvorm en verzorging.  Deze eigenschappen combineren wij met de meest geschikte potmaat. De Air So Pure Hedera is er in drie hoofdkleuren: groen, geel bont en wit bont. Een bonte Hedera heeft meer licht nodig dan een groene Hedera. Het blad van de Air So Pure Hedera bestaat uit vijf tot zeven lobben.

Standplaats

De Air So Pure Hedera is een schaduwplant. De ideale standplaats is een matig lichte tot schaduwrijke plaats. Dus de Air So Pure Hedera niet in direct zonlicht plaatsen. De Hedera is een perfecte plant voor zowel binnen als buiten.

Verzorging

De potkluit van de Air So Pure Hedera dient vochtig te zijn in het voorjaar en zomer. In het najaar en de winter is het beter om de potgrond tussen 2 gietbeurten iets te laten opdrogen. Besproei de plant met water in de winter als de lucht droog is. De Air So Pure Hedera die binnen staat voelt zich prettig bij kamertemperatuur. De Air So Pure Hedera, buitenplant kan de buitentemperaturen goed hebben, zo rond 0 tot 30 graden. Voor een gezonde Air So Pure Hedera is het aan te bevelen om 1x per maand wat plantenvoeding aan het gietwater toe te voegen.

Bij een Air So Pure Hedera vormen de nieuwe blaadjes zich aan de ranken. De rank vormt ook zijscheuten, waaraan ook nieuwe blaadjes komen. Hierdoor krijg je een vollere plant met lange ranken. De ranken zijn de lange slanke stengels, waaraan de blaadjes zich vormen. Een Hedera groeit altijd gestaag door, mits de verzorgingstips in acht worden genomen en de plant op de juiste standplaats staat.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten